Wat kun jij doen?

Wees een held!

Waar zijn de gewone helden? Geen superhelden met felgekleurde strakke pakjes die met één hand een auto kunnen tillen of kunnen vliegen. Nee. We hebben gewone helden nodig, in de gewone wereld. Mensen die gewoon het verschil maken tijdens het boodschappen doen, of in de uurtjes na school of werk. Gewoon, in hun eigen buurt, met hun eigen vrienden. Gewoon mensen zijn die actie ondernemen tegen mensenhandel. Gewone helden, dus.
Dit kan je doen:

Gewoon Actie Voeren

Wij zijn bezig met het aanleggen van een netwerk van vrijwilligers die in zogenaamde STOP THE TRAFFIK groepen actie willen voeren tegen mensenhandel in hun regio. Meld je aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en wij koppelen je aan andere lokale helden die actie willen voeren!

Gewoon Doen

Klaag bij jouw favoriete merk

Via gerichte brieven, youtube-filmpjes, telefoontjes en andere middelen kan jouw stem een enorm verschil uitmaken. Bedrijven willen dat hun klanten tevreden zijn met hun product. Ze zijn daarom erg gevoelig voor kritische brieven en aandacht over mensenhandel. Verkade, Mondelez en Swiss Noir hebben afgelopen jaren de kritiek serieus genomen. Zorg jij dat de volgende fabrikant omgaat?

Stuur een mailtje naar een politicus naar keuze

Heb jij gestemd tijdens de verkiezingen? Dan kun je natuurlijk even een mailtje sturen naar die politicus om te zeggen dat je wilt dat de partij meer doet tegen mensenhandel.

Organiseer een chocoladefeestje.

Geef een feestje met fairtrade chocola en fairtrade fruit. Een informatiepakket hiervoor staat op onze website. In de cacaoproductie komt veel kinderarbeid en –slavernij voor. Wil jij hier meer bewustwording voor creëren? Organiseer dan een fairtrade chocoladefeestje!

Gewoon Meedoen

Stop The Traffik organiseert regelmatig allerlei activiteiten en evenementen waar je aan kan meedoen. Houd deze website in de gaten en volg ons op Twitter (@stopthetraffik_) voor de nieuwste acties

Gewoon Kopen

Kies bewust om Traffik Free boodschappen te doen. Zo kies je voor een mensenhandelvrije maatschappij. Koop bijvoorbeeld alleen maar eerlijke chocolade[1], andere voedingsmiddelen, of kleding. Laat je informeren door organisaties die campagne voeren voor betere kleding, voeding en strijden voor een wereld zonder onrecht[2].

Gewoon Geven

Wij krijgen doorgaans geen grote subsidies. Vrijwel alles wat we doen is mogelijk gemaakt door gewone helden, die geld hebben gegeven. Daar zijn we buitengewoon dankbaar om. Wij beloven dat we er zuinig mee omgaan. Geld geven kan door online een machtiging in te vullen, of door zelf geld over te maken op Triodos NL43 TRIO 025.471.75.78


________________________________________
[1] Met een Fair Trade, UTZ Certified of Rainforest Alliance keurmerk.
[2] Kijk ook eens op: www.schonekleren.nl / www.rankabrand.nl / www.fairfood.nl / www.fairwork.nu / www.comensha.nl / www.milieudefensie.nl / www.made-by.org/ eerlijkwinkelen.nl / www.fierfryslan.nl
 

 
Bladwijzer voor deze SiteBladwijzer voor deze PaginaDeel deze paginaE-mail deze paginaPrint deze Pagina
Back to Top
brievenactie.jpg
fairtradehagelslag.jpg