Fashion victim?

Ben jij een #fashionvictim? Houd je van de laatste mode en loop je er altijd tiptop bij? Of is diegene die jouw fashion maakt een #fashionvictim? De kans dat er sprake is van mensenhandel bij het maken van jouw kleding is groot. Make Fashion Traffik-Free; jouw stem is onmisbaar in de strijd tegen mensenhandel!

Op dit moment is niet bekend welke winkelketens mensenhandelvrije katoen gebruiken. De meest winkels weten niet eens hoe hun productieketen eruit ziet of kiezen ervoor om die informatie niet bekend te maken.

Dat kan toch niet?! Strijd je mee? In fashion mag geen mensenhandel zitten!

STOP THE TRAFFIK roept fashionlovers wereldwijd op om samen met ons de liefde voor fashion te vieren en tegelijk actie te voeren tegen mensenhandel in de fashionindustrie.

1
op de 3 kledingsitems zijn niet fair

Make Fashion Traffik Free

Wist je dat er in Tamil Nadu in India ruim 200.000 meisjes vast zitten in de kledingindustrie? En dat er een grote kans is dat zij jouw t-shirt gemaakt hebben, wat je gekocht hebt voor een tientje? Ook bij grote populaire winkelketens en bij dure merken gebeurt dit helaas maar al te vaak en veel mensen weten dit niet. Maar er is goed nieuws: een passion for fashion en een hart voor mensen kunnen best samengaan. Hoe? Door het organiseren van een kledingruilparty! Gooi je oude kleding niet weg maar ruil deze met je vriendinnen. Een leuke avond en tassen vol nieuwe kleren gegarandeerd! Zo geef je oude kleding een nieuw leven. Met de opbrengsten zet STOP THE TRAFFIK zich in tegen deze misstanden in de kledingindustrie.

Wij lobbyen bij zoveel mogelijk fashion labels om te zorgen dat zij ons Make Fashion Traffik Free protocol ondertekenen en zich inzetten om een einde te maken aan de mensenhandel in hun productieketen!

Fashion revolution day

Op 24 april 2013 verloren 1133 fabrieksarbeiders hun leven en raakten nog eens 2500 fabrieksarbeiders gewond toen het dak instortte van het kledingfabriekcomplex Rana Plaza in Dhaka, Bangladesh. Er is wel wat veranderd sindsdien, maar duidelijkheid over wie onze kleding maakt en onder welke omstandigheden is er nog lang niet!

De organisatie Fashion Revolution wil hier verandering in brengen en roept iedereen op om op 24 April zijn favoriete kledingmerk om opheldering te vragen. Deze organisatie wil ervoor zorgen dat iedereen in de mode-industrie zijn verantwoordelijkheid neemt om zich in te zetten voor mensenrechten en een gelijkwaardige verdeling van de opbrengsten.

Wat kun jij doen?

Combineer jouw liefde voor mode en je passie voor eerlijkheid en organiseer een ‘Klere(n)zooi’ kledingruilfeestje. Je krijgt van ons een infopack met alles wat je nodig hebt voor jouw eigen Klere(n)zooi kledingruilfeestje. Van ons krijg je een ‘Klere(n)zooi’-pack met info pack, flyer, poster en poster, uitnodigingen, ruilmuntjes en inschrijfformulieren voor het aanmelden.

Een kledingruil biedt een mooie gelegenheid om je vrienden bij elkaar te krijgen en hen bekend te maken met de Make Fashion Traffik-Free campagne. Zo kun je geld inzamelen voor STOP THE TRAFFIK!

  • Het is een constructieve manier om je liefde voor mode en passie voor eerlijkheid te combineren.
  • Het is duurzaam; minder kleding wordt weggegooid en het moedigt aan kleding te recyclen, te hergebruiken en te vernieuwen. Het helpt ons, als klanten, om stil te staan bij ons consumeer- en uitgeefgedrag.
  • Het moedigt mensen aan om stil te staan bij de herkomst van kleding; wie heeft er aan meegewerkt, hoeveel krijgen ze betaald en onder welke werkomstandigheden? Door een kledingruil heb je een mooie gelegenheid om mensen die je hebt uitgenodigd te laten inzien dat ze invloed hebben. Iedereen kan een verschil maken in de strijd tegen mensenhandel.
Organiseer een klere(n)zooi

Duurzame merken

Waar kun je nou wel eerlijke kleding kopen? Hoe eerlijk is mijn favoriete kledingmerk? Er zijn gelukkig heel veel sites die je daarbij kunnen helpen.

Benieuwd hoe duurzaam je favoriete merk is? Rank a brand vertelt het je!

Deze organisaties zetten zich in voor een betere mode industrie. Ze delen regelmatig tips over waar je eerlijke kleding kunt kopen en houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, dus volg ze op Facebook en Twitter!

Stay tuned

Wij hebben je nodig. Met jouw bijdrage, kunnen we meer acties voeren en meer mensen redden. Doe een donatie