Geen kind in de seksindustrie!

Ride out zondag 27 mei 2018

In september 2016 organiseerde STOP THE TRAFFIK voor de eerste keer een ride out tegen kinderuitbuiting. De motorrijders die hieraan mee doen willen een standpunt innemen tegen uitbuiting van kinderen in de seksindustrie en laten zien dat zij hiertegen zijn! Wil jij mee doen aan de ride out van 27 mei 2018? Meld je dan hier aan!

Preventie

Wij vinden dat niemand mag worden gedwongen, misleid of in de val gelokt worden om seksuele diensten te verlenen.

Binnenlandse seksuele uitbuiting is in Nederland de meest voorkomende vorm van mensenhandel: per jaar zijn er bijna 3.000 slachtoffers. Nederlandse minderjarige meisjes vormen een grote groep slachtoffers: 1.320 meisjes worden slachtoffers, blijkt uit een rapport van de Nationaal rapporteur Mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen uit Oktober 2017.

Wij zien het als onze taak om de samenleving over mensenhandel te informeren, zodat zij WETEN wat mensenhandel is, het kunnen HERKENNEN in hun eigen omgeving en om het op deze manier te kunnen VOORKOMEN of STOPPEN.

Wij geloven in de kracht van mensen; mensen die elkaar in hun eigen gemeenschap beschermen tegen iedere vorm van mensenhandel. STOP THE TRAFFIK wil deze communities, bijv. je school, werk, kerk etc.  inspireren en informeren om seksuele uitbuiting te voorkomen en ze te voorzien van de juiste tools om actie te kunnen ondernemen.

Wij voeren campagne tegen alle vormen van mensenhandel door de werkelijke situatie bloot te leggen en gewone burgers in de strijd tegen mensenhandel aan te zetten tot actie.

Geen kind in de seksindustrie!

 

Alleen als mannen en vrouwen samen strijden, kunnen wij voorkomen dat kinderen uitgebuit worden in de seksindustrie.

We vinden dat het neerzetten van vrouwen als slachtoffer en mannen als dader niet bijdraagt aan een oplossing. Dat beeld klopt ook niet, vrouwen zijn ook daders en mannen ook slachtoffers.

Toch richten wij ons vooral op mannen in deze campagne. Wij hopen mannen te motiveren om een activist te worden tegen uitbuiting van kinderen in de seksindustrie. Want als mannen beseffen hoe belangrijk zij zijn als positief rolmodel en zich uitspreken tegen seksueel geweld dan kunnen wij samen uitbuiting van kinderen in de seksindustrie stoppen!

Deze campagne heeft zijn eigen pagina op Facebook #geenkindindeseksindustrie en daar delen we positieve en inspirerende voorbeelden. Like hem en blijf op de hoogte!

Wat gaan we doen?

  • Bewustwording door onderwijs en voorlichting
    We geven presentaties en workshops over dit onderwerp
  • Inspireren tot actie, iedereen kan iets doen;
  • Empoweren van communities en burgers

Samen kunnen we voorkomen dat kinderen uitgebuit worden in de Nederlandse seksindustrie!

Wat kun jij doen?

Informeer jezelf! Er zijn veel voorlichtingsmaterialen en boeken beschikbaar die je kunt lezen en/of bekijken om op de hoogte te blijven van wat seksuele uitbuiting is en wat jij hiertegen kunt doen.  Scroll naar beneden voor onze tips.

Daarnaast organiseren we op zondag 27 mei 2018 weer een ride out! Wil jij meerijden? Geef je dan op!

Informeer jezelfMeer informatie over de ride out

Tips

KIJK

‘De Mooiste Chick van het Web’ is in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie geproduceerd door IDTV Docs. Scholen door het hele land zetten deze in als voorlichtingsfilm. De video wordt ondersteund door muziek/zang van zangeres Anouk.

LEES

  • Op de website van Fier kun je het Fier tijdschrift lezen. Hierin wordt in begrijpelijke taal veel moeilijke onderwerpen goed uitgelegd. Deze tijdschriften raden wij van harte aan als je meer wilt weten over mensenhandel en/of seksuele uitbuiting.
  • Bescherm je kind tegen seksueel misbruik, door Elisabeth Raffauf.

HULP

  • Organisatie Help Wanted is onderdeel van www.meldknop.nl dat bestaat uit: kindertelefoon, MIND, Pestweb, ECP en de Politie.
  • Kadera, aanpak huiselijk geweld.
  • Fier.

Stay tuned

Wij hebben je nodig. Met jouw bijdrage, kunnen we meer acties voeren en meer mensen redden. Doe een donatie