23 jan 2019by STOP THE TRAFFIK

Cijfers

Cijfers

Onze directeur Esta Steyn luchtte onlangs haar hart op Facebook, lees hieronder waarom.

Er moet me wat van het hart. Ik heb een blog geschreven enige tijd geleden, waarin ik echt mijn best gedaan heb om mijn standpunt op seksuele uitbuiting en wat nou zou helpen om dat te voorkomen goed neer te zetten. Het is een pittig blog en ik had wel reacties verwacht, maar dan krijgen we op Twitter reacties van mensen die vallen over de cijfers die in het blog staan.

Niet op de inhoud van het blog, niet over de kritische kanttekeningen die ik stel over het gebrek aan een eerlijk gesprek over de seksindustrie, nee over de cijfers. 
Ik word daar zo ontzettend moe van. 

De cijfers die ik noem in het blog zijn de meest voorzichtige en meest genuanceerde die ik ken. Bijv. ik noem dat 50% van de personen die werkzaam zijn in de seksindustrie een onvrijwillige start hebben gehad. Dat is zeer optimistisch. Ik ben nu al 8 jaar intensief hier mee bezig en ik heb tientallen experts gesproken die zeggen dat ze zelden tot nooit iemand tegenkomen die vrijwillig gestart is met werken in de seksindustrie. Dus het aantal van 50% is bijzonder positief gesteld. Ja, ik ken een aantal personen die vrijwillig gestart zijn, maar dat zijn de uitzonderingen. 
Ik heb deze persoon verteld hoe jammer ik het vind dat de discussie gaat over cijfers en niet over de inhoud van mijn blog en ook gezegd dat de genoemde cijfers juist erg positief gesteld zijn. Ik weet dat ik me er niet druk over zou moeten maken, maar ik doe het wel. Het gaat me aan het hart dat rondom de verschrikkelijke misdaad van seksuele uitbuiting er zoveel gedoe is dat afleid van deze misdaden.

Dit is het blog waar het over ging.

Esta Steyn.

Deze reactie op Facebook is door Esta geplaatst op 23 januari 2019 op haar persoonlijke pagina.

Categories: Laatste Nieuws / Uncategorized

Stay tuned

Wij hebben je nodig. Met jouw bijdrage, kunnen we meer acties voeren en meer mensen redden. Doe een donatie