12 dec 2019by STOP THE TRAFFIK

Een goed begin

Een goed begin

Goede voornemens? Natuurlijk wil jij je inzetten voor een eerlijke duurzame wereld, maar waar begin je? Wij helpen je op weg met deze vijf tips!

1. Eet eerlijke chocolade.
2. Schrijf een brief naar jouw gemeente.
3. Organiseer een kledingruilfeestje.
4. Koop lokaal, steun je plaatselijke winkelier en boer.
5. Meld misstanden, de politie heeft jouw steun nodig om mensenhandel te voorkomen.

1. Eerlijke chocolade

Maak de wereld beter, eet meer chocolade!

Wij werken al jaren samen met VOICE network, de waakhond van de cacao-industrie. Zij strijden voor duurzaamheid, mensenrechten en een beter milieu in de gehele keten van de chocoladeproductie. Een eerlijk loon voor een boer is een loon waar je echt van kunt leven. Hard werken voor armoede is geen optie en een schending van mensenrechten.

Oxfam – wereldwinkels heeft een chocolade reep “Bite to fight” op de markt gebracht waarbij de boeren een leefbaar inkomen krijgen! Waarom hebben we het over een leefbaar inkomen? Nou per ton kan een cacaoboer nu tussen de $ 1.900 en $ 2.500 per ton krijgen, maar het zou $ 3.468 moeten zijn als de boeren ervan rond willen komen. Een enorm verschil met wat ze er nu voor krijgen. Koop die chocolade mensen en eet meer chocolade voor een betere wereld. Lekker kopje fairtrade koffie of thee erbij, heerlijk!

2. Schrijfactie gemeenten

In Nederland is iedere gemeente zelf verantwoordelijk voor het beleid op mensenhandel. Heeft jouw gemeente daar wel beleid op? Doe mee met onze schrijfactie en zorg dat het in jouw gemeente goed op orde is!
Hoe je dat kunt doen, lees je in ons blog

3. Organiseer een kledingruilfeestje

Zin in iets nieuws maar wil je niet bijdragen aan steeds meer spullen op deze aardbol? Ga ruilen met vrienden! Zo heeft iedereen iets ‘nieuws’ zonder dat er meer geproduceerd wordt. Heb je tips nodig om een feestje te organiseren, kijk dan eens hier.

4. Koop lokaal, steun je plaatselijke winkelier/ boer.

Wat je van ver haalt, is niet altijd beter. Voorkom het gesleep met eten en spullen en de uitstoot die de boten en vliegtuigen geven bij dat vervoer. Steun jouw lokale boeren en koop hun biologische groente in jouw buurtwinkels. Wist je dat je bij veel korenmolens biologisch meel kunt kopen van lokaal graan? Zelf brood of taart bakken kan dus ook lokaal.

5. Meld misstanden.

De politie heeft jouw steun nodig om mensenhandel te voorkomen. Zie jij een verdachte situatie meld het, ook bij twijfel mag je melding maken! 
Op onze website staan alle meldpunten op een rijtje:  www.stopthetraffik.nl/mensenhandel-herkennen/

Categories: chocolade campagne / Laatste Nieuws

Stay tuned

Wij hebben je nodig. Met jouw bijdrage, kunnen we meer acties voeren en meer mensen redden. Doe een donatie