Overige Projecten

Stop moderne slavernij platform

Wij zijn al drie jaar lid van dit platform waarmee 10 organisaties gezamenlijk optrekken in de strijd tegen mensenhandel. Klik hier voor meer informatie. De afgelopen twee jaar hebben we gezamenlijk een magazine over mensenhandel uitgegeven. Dit magazine is te bestellen voor € 7,50 en dat kun je hier doen. Hier vind je de magazines van 2016 en de magazines van 2015.

Waar gaat het magazine over? Mensenhandel hier en nu

Al eeuwenlang worden mannen, vrouwen en kinderen gedwongen om tegen veel te lage lonen en in mensonterende omstandigheden te werken. Helaas komt dit nog steeds voor. Ook in Nederland. Door middel van een speciaal magazine over mensenhandel vragen Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel, CoMensha, Home of Change, International Justice Mission en STOP THE TRAFFIK aandacht voor deze problematiek.

Het doel: slachtoffers van mensenhandel zichtbaar maken en lezers inspireren om een steentje bij te dragen aan de strijd tegen mensenhandel.

Feiten en cijfers, persoonlijke verhalen, interviews en achtergrondinformatie geven een goed beeld van de rol die mensenhandel op dit moment in onze maatschappij speelt

Dit magazine is gemaakt door organisaties die lid zijn van het platform Stop Moderne Slavernij en is tot stand gekomen met steun van Tony’s Chocolonely.

Kunstwedstrijd in 2014

Wij organiseerden in oktober 2014 een kunstwedstrijd met de titel ‘Het gezicht van mensenhandel’. In deze wedstrijd daagden we kunstenaars uit om mensenhandel een gezicht te geven. De kunstwerken waren te zien in een ‘pop-up’ expositie, die dinsdag 4 november 2014 te zien was op het binnenhof van de Tweede Kamer in Den Haag.

De expositie werd geopend door Gert-Jan Segers van de ChristenUnie en Marith Rebel van de PvdA.

De winnaars van de kunstwedstrijd waren Elza Zijlstra (nr. 3), Michelle Wren en Ruth Fettis (nr.2) en de jury heeft unaniem gekozen voor de nr. 1 Marein Konijn. In de foto’s van Marein zijn straten in Nederland te zien waar veel prostitutie plaatsvindt. De foto’s van deze straten zijn geprojecteerd op (naakt)modellen en lijken soms net kleding. Marein: ‘Deze vrouwen zijn gekleed in het werk dat ze doen. En ze zitten er in vast. Dat is wat ik heb willen laten zien; dat ze vastgeketend zijn. Daarnaast hoop ik dat het persoonlijke element van de vrouwen, dat zichtbaar wordt door bijvoorbeeld de ogen, mensen bewuster maakt van wat mensenhandel is en wat dit betekent.’ De kunstwerken drukken verschillende thema’s uit die binnen mensenhandel spelen, bijvoorbeeld kwetsbaarheid, verdriet en wanhoop.

Stay tuned

Wij hebben je nodig. Met jouw bijdrage, kunnen we meer acties voeren en meer mensen redden. Doe een donatie